MH-banner-Podpora-dobrovolnictvi.jpg

V sobotu 2. prosince 2023 se do Přibyslavi sjelo 23 zájemců o obnovu nebo získání kvalifikace Vedoucí I. stupeň. Celkem 12 žen a 11 mužů. Bohužel sněhová nadílka některé pěkně vytrápila a uvízli v koloně 4 hodiny na dálnici.

Vše zahájila Martina Crháková s infoblokem aneb „Co nového v SH ČMS (kroužek x trénink, vedoucí x trenér, projekty, spolupráce, soutěže, …)“. Zbyl i čas na malé zhodnocení ZHVB. Vystřídala jí Tereza Tesařová s tématem Enviromentální výchova.

Odpolední blok byl nejdříve v duchu pořadového výcviku v patronaci Martina Řezníčka. Ikdyž se nám ven do sněhu moc nechtělo zvládli jsme praktické téma na jedničku. Na Martina hned navázali David Urbánek s Milanem Hoffmannem s blokem „Měření a vážení“. David pak ještě pokračoval informací o Rescue campech. Dalším zajímavým odpoledním tématem bylo „Jak být vedoucím a nezbláznit se“, které si připravil Martin Řezníček. Odpoledne jsme pak zakončili s Martinou Vaňkovou, protáhli jsme se, neboť tématem byly hry a zajímavé nápady.

Po večeři se někteří byli podívat na prohlídce zámku a před 21 hod si ještě účastníci mohli vyzkoušet pod vedením Julie Burdychové řadu výtvarných technik. Tvořilo se opravdu hodně dlouho a každý si odvezl domů hromadu zajímavých výrobků.

Nedělní dopoledne vedl Josef Hoffmann a téma „Rétorika a prezentování pro vedoucí MH“. Na závěr kurzu na naše vedoucí čekala to, z čeho řada z nich má velká strach … test o 100 otázkách a ústní zkouška. I tentokrát bylo možné zvolit mezi papírovou verzí testu a online. Online verzi zvolilo celkem 18 účastníků. Všichni to zvládli bez problémů a jejich obavy byly zbytečné.

Celý kurz byl spíše o výměně zkušeností. Přejme všem do budoucna, ať je práce stále baví, problémy a nesnáze se jim vyhýbají a elán je jen tak neopouští.

Martina Crháková