V sobotu 12. listopadu 2022 se do Přibyslavi sjelo 33 zájemců o obnovu nebo získání kvalifikace Vedoucí I. stupeň. Celkem 16 žen a 17 mužů.

Vše zahájila Martina Crháková s infoblokem aneb „co nového v SH ČMS (kroužek x trénink, vedoucí x trenér, projekty, spolupráce, soutěže, …)“. Zbyl i čas na pár nápadů co dělat s dětmi. Vystřídal jí Milan Hoffmann s tématem měření a vážení.

Odpolední blok byl nejdříve v duchu Rescue campů a aplikace Záchranka v patronaci Davida Urbánka. Na něj hned navázala Jana Klicnarová s blokem „Jak učit první pomoc v oddíle“. Dalším zajímavým odpoledním tématem bylo online setkávání, které si připravila Tereza Tesařová, a všichni si pak vyzkoušeli vytvořit svou online schůzku s někým jiným. Odpoledne jsme pak zakončili s Milanem ukázkou programů na testování a aplikací Mladý hasič.

Po večeři si ještě účastníci mohli vyzkoušet pod vedením Julie Burdychové řadu výtvarných technik. Tvořilo se opravdu hodně dlouho a každý si odvezl domů hromadu zajímavých výrobků.

Nedělní dopoledne bylo v duchu her. Na závěr kurzu na naše vedoucí čekala to, z čeho řada z nich má velká strach … test o 100 otázkách a ústní zkouška. I tentokrát bylo možné zvolit mezi papírovou verzí testu a online. Online verzi zvolilo celkem 28 účastníků. Ikdyž nás na začátku potrápila wifi a připojení, tak to všichni ale zvládli bez problémů a jejich obavy byly zbytečné.

Celý kurz byl spíše o výměně zkušeností. Přejme všem do budoucna, ať je práce stále baví, problémy a nesnáze se jim vyhýbají a elán je jen tak neopouští.

Martina Crháková