V sobotu 12. 3. 2022 se do Přibyslavi sjelo 21 zájemců (z původně přihlášených 24) o obnovu kvalifikace Vedoucí I. stupeň. Celkem 13 žen a 8 mužů.

Celé dopoledne bylo v patronaci Lucie Pohankové, která měla připravené téma Pohybové aktivity. Mimo zajímavého povídání nám ukázala hromadu praktických věcí, třeba jak udělat rozcvičku, jak naše dítka pořádně protáhnout, roztrénovat, čím trénink zakončit.

Odpolední blok zahájila Martina Crháková s infoblokem aneb „co nového v SH ČMS (projekty, spolupráce, soutěže, …)“. Vystřídal jí Pepa Orgoník s tématy pojištění a dotace. Dalším zajímavým odpoledním tématem byla enviromentální výchova, kterou si připravila Tereza Tesařová, a nebylo to opravdu jen o třídění odpadu. Poté na všechny čekala aplikace Mladý hasič s Petrem Kostrůnkem. Odpoledne jsme pak zakončili nápady, náměty a ukázkami her s Martinou.

Po večeři si ještě účastníci mohli vyzkoušet pod vedením Julie Burdychové řadu výtvarných technik. Tvořilo se opravdu hodně dlouho a každý si odvezl domů hromadu zajímavých výrobků s námětem jara a Velikonoc.

Nedělní dopoledne bylo v duchu her a testíků aneb hra školení jinak. Na závěr kurzu na naše vedoucí čekala to, z čeho řada z nich má velká strach … test o 100 otázkách a ústní zkouška. Poprvé v historii tohoto kurzu bylo možné test plnit i online. Všichni to ale zvládli bez problémů a jejich obavy byly zbytečné.

Celý kurz byl spíše o výměně zkušeností. Přejme všem do budoucna, ať je práce stále baví, problémy a nesnáze se jim vyhýbají a elán je jen tak neopouští.

Martina Crháková