Jednou z populárních akcí pro mládež na Jinecku je Ohrazenický pstruh. Ten letošní proběhl za deštivého počasí v sobotu 15. října. Pořádali ho členové Sboru dobrovolných hasičů Ohrazenice v čele se starostkou Danou Královou. Na louku v blízkosti budovy obecního úřadu se sjel rekordní počet 18 družstev z Příbramska a Berounska.
Úkolem kolektivu složeného z dětí i dospělých bylo proběhnout určenou trasu a na ní plnit různorodé disciplíny. Prvním úkolem bylo na udičku ulovit v požární nádrži rybu, dát ji do vědra, udržovat ji ve vodě a proběhnout s ní od startu až do cíle.
Zapeklitou záležitostí bylo například převést na kole kýbl se pstruhem kolem hasičské cisterny. Teprve po návratu k ostatním mohlo družstvo vyběhnout na vlastní trasu. Na ní bylo třeba překonat překážky v podobě bariéry, kladiny, ledničky a absolvovat slalom. Na konci byl domeček, na němž byly rozvěšeny plamínky. Ty bylo třeba všechny srazit proudem vody z ruční stříkačky. Všechno bylo nutné splnit v co nejkratším čase, který rozhodoval o konečném pořadí.
V dorostencích zvítězilo s velkým náskokem áčko Čenkova.
V nejmladší kategorii už to tak jasné nebylo. Nakonec zvítězila přípravka SDH Praskolesy B před svými kolegy z týmu Praskolesy A. Třetí místo obsadila přípravka SDH Ohrazenice. Sympatie diváků si ale získala přípravka SDH Jince 1.
Nejpočetnější byla skupina mladších hasičů. V ní zvítězil tým SDH Křešín The Best. Stříbrnou příčku obsadili jejich kamarádi z téhož sboru, kteří tvořili Team Svíčková a bronz vybojovalo družstvo SDH Jince 4. Do nejlepší pětky se ještě probojovaly SDH Praskolesy C a SDH Křešín Stars.
Malí závodníci prokázali soutěžního ducha, vytrvalost, odvahu, a přitom se nezalekli ani vody.
Během závěrečného vyhodnocení soutěže byl předán výtěžek se sbírky ve výši 30 840,- Kč spolku Ichtyóza, sdružujícího děti trpící stejnojmenným onemocněním a jejich rodiče. Sbírka byla uspořádána již počátkem září při soutěži Děti dětem, ale zástupci spolku se mohli osobně zúčastnit převzetí teprve nyní.
 
autor: Miroslav Maršálek
zdroj: NÁŠ REGION - Příbramsko, č. 44, 2022, s. 16.