Před covidem jsme vždy navštěvovali seniory a seniorky v domově důchodců ve Sloupu v Čechách a domu s pečovatelskou službou v Novém Boru. Vždy před Vánoci a MDŽ jim děti vyrobily přáníčka a předaly kytičky. Během  návštěvy jim děti připomněly základy požární ochrany a první pomoci.

Pravidelně jezdíme v měsíci červen na akci Hasiči na vodě (Tato akce je zároveň i pro rodiče. Moc se nám to osvědčilo- komunikace mezi rodiči a vedoucíma, je díky této akci naprosto úžasná, vřele doporučujme). Během covidu, jsme byli po celou dobu v kontaktu. Napadlo nás udělat přáníčka pro složky IZS, prodavačky např. Kaufland Nový Bor, Albert Česká Lípa, potraviny Sloup v Čechách a personál NSP Česká Lípa. Vše bylo vyráběno distančně doma, jelikož jsme se nemohli scházet. Mladí hasiči chtěli pomoci, dárečky, přáníčky a potěšit ty, které to měli v tuto dobu měli velmi náročné.

V měsíci dubnu jsme udělali na cyklostezce Nový Bor Sloup v Čechách, stezku na téma" MĚSÍC BEZPEČNOSTI" stezku si prošli mladí hasiči a také široká veřejnost a mateřské školky. Pravidelně děláme výlety do přírody například výšlap na horu Klíč nebo vyhlídku Tolštejn. Každý rok se účastníme akce ukliďme Česko.

V neposlední řadě pořádáme s taneční skupinou Black Shedow Nový Bor charitativní ples. Děti mají na plese vždy ukázku a celý výtěžek z plesu je věnován vždy potřebnému nemocnému dítěti.

Mimo jiné jezdíme na víkendové soustředění, poslední bylo u hasičů v Krásné Lípě. Letní soustředění samozřejmě nesmí také chybět. V letních měsících mladí hasiči nezahálí a chodí dělat požární dozor do lesního divadla ve Sloupu v Čechách.

Dělají se exkurze např. HZSP sždc Liberec,LZS Liberec a poslední  byla báňská záchranná služba Hamr. Mladí hasiči si tam mohli zkusit polygon, kde trénují i profesionální hasiči. Na MDŽ byli mladí hasiči potěšit i děti a jejich maminky z Ukrajiny, předali jim kytičky a přáníčka.

Toto vše je jen malá část akcí které máme naplánované pro naše mladé hasiče.

Spolupráce SDH s DDM a rodiči je na velmi dobré úrovni, proto je možnost velkého množství akcí a činnosti pro naše mladé hasiče.

Za celý tým vedoucích 

Jan Nevřela