Poslední únorová sobota patřila v Havířově mladým hasičům. Místní sbor dobrovolných hasičů Havířov-Město pořádal 34. ročník halové pohárové soutěže mladých hasičů a zároveň 32. ročník neoficiálního mistrovství ČechMoravySlezska a Slovenska.
Soutěžilo se ve sportovní hale Slávie a vítězné poháry si domů odbezli mladší žáci z Makvartic a starší z Brna- -Vinohrad. Prestižní halová soutěž je určena dětem od 6 do 15 let a letos se jí zúčastilo 79 družstev, což bylo 485 mladých hasičů z celé ČR a Slovenska. Bylo to 36 družstev mladších a 43 starších žáků. Soutěžilo se ve třech disciplínách, a to v uzlové štafetě, štafetě dvojic, štafetě 4x 40 metrů, hodnotila se zručnost a především čas. Mimořádného úspěchu dosáhlo družstvo mladších žáků z Markvartic, které soutěžilo v sestavě Eliška a Tereza Benáčkovy, Pavel Bobek, Gita Koudelová a Gabriela Šilhavá. Zvítězili ve všech třech disciplínách. V uzlové štafetě časem 36,57 s, ve štafetě dvojic časem 58,81 s a ve štafetě 4x 40 metrů časem 38,00 s. Celkově suverénně zvítězili se součtem 3 bodů, druhá byla Ostrava- -Michálkovice s 14 body a třetí skončily Holčovice s 19 body.
SDH Markvartice se staly historicky prvním sborem okresu Třebíč i Kraje Vysočina, kterému se podařilo na této soutěži zvítězit.
 
zdroj: Horácké noviny, č. 9., 29. 4. 2024. s. 21