KRÁLOVÉDVORSKÝ KING KONG: Nové závody vycházející z populární opičí dráhy

sobota 13. května 2023, Sportovní hala Strž ve Dvoře Králové nad Labem (Elišky Krásnohorské 2919)

formulář pro přihlášení ZDE 

Zveme děti i dospělé na unikátní trojici závodů vycházející z klasické opičí dráhy, kterou mají všechny děti v tělocvičně úplně nejraději. Každý závodník se může zúčastnit 1, 2, nebo všech 3 závodů podle svého uvážení a schopností. Každý závod bude mít i vlastní vyhlášení výsledků. Hlavním cílem je umožnit zejména dětem vyzkoušet si nové moderní sporty, které zatím nejsou moc dostupné.

1. Parkour speedrun: Běh a k tomu větší, či menší překážky, které závodník přeleze, přeskočí, či podleze. Vysoké, nízké, šikmé, tvrdé i měkké. Trať bude postavena tak, že ji naprosto každý závodník dokáže zdolat, byť každý dle svých možností a schopností. Jediným kritériem bude čas, za který se mu to podaří.

2. Ninja warrior: Mrštnost a trochu síly - ručkování, houpání, stabilita. Všechny překážky budou uzpůsobeny věku dětí a každý ze závodníků je překoná, byť třeba za drobné pomoci přítomných dobrovolníků. U větších dětí už nebude dopomoc a když některou z překážek děti nezdolají, čeká je tzv. handicap. Což u nás budou hlavně dřepy. Podobný princip bude i u dospělých.

3. Šplh na laně: Budou připraveny lana různých délek (malé děti 3m) a bude možné šplhat jak s přírazem - tedy s použitím nohou, tak bez přírazu. Kdo však zvládne náročnější šplh bez přírazu, tak mu z celkového času bude odečteno několik vteřinek (upřesníme v den závodu). Průběh závodu Závody se budou konat souběžně na třech stanovištích, přičemž všichni závodníci jedné kategorie budou mít stejné pořadí jejich zdolávání. Někdo začne šplhem, pokračuje na parkour a končí ninjou. Jiná kategorie to bude mít naopak, aby se všichni vystřídali všude. Kdo však zvládne všechny 3 závody, získá ocenění Královédvorský KingKong. Nejhodnotnější ceny od sponzorů v dětských kategoriích vylosujeme ze VŠECH účastníků bez ohledu na jejich výkon v závodě.

Vše se uskuteční ve sportovní hale Strž ve Dvoře Králové. Pokud by byla opravdu dobrá předpověď počasí, uděláme jeden ze závodů venku v okolí sportovní haly.

Kontakt na organizátory: Jan Holan - tel.: 732 521 835, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. Jiří Schreiber - tel.: 603 275 329. e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

TJ Sokol Dvůr Králové nad Labem

Podrobné propozice: ZDE (PDF)

Plakát a ilustrační foto: ZDE (ZONERAMA)