V sobotu 8. června 2024 proběhlo ve Sportovním areálu na Jižním předměstí v Rokycanech krajské kolo hry Plamen KSH Plzeňského kraje. Letošního ročníku se zúčastnilo celkem šest družstev v kategorii starší a šest družstev v kategorii mladší - vítězná družstva okresních kol.

Slavnostního zahájení se zúčastnil hejtman Plzeňského kraje Rudolf Špoták, I. náměstek hejtmana Plzeňského kraje Petr Vanka a starosta města Rokycany Ing. Tomáš Rada.

Soutěžilo se v disciplínách štafeta 4 x 60 m, štafeta CTIF, štafeta požárních dvojic, Útok CTIF a Požární útok. Vítězem v kategorii starší se stal kolektiv z SDH Manětín OSH Plzeň - sever, na druhém místě kolektiv SDH Žákava OSH Plzeň – jih a na místě třetím kolektiv SDH Milavče OSH Domažlice. V kategorii mladší se stal vítězem kolektiv z SDH Horní Bělá OSH Plzeň - sever, na druhém místě kolektiv SDH Želčany OSH Plzeň – jih a na místě třetím kolektiv SDH Milavče OSH Domažlice.

V neděli 9. června 2024 se uskutečnilo ve Sportovním areálu na Jižním předměstí v Rokycanech krajské kolo v běhu na 60 metrů překážek Krajského sdružení hasičů Plzeňského kraje. Slavnostního zahájení se zúčastnil I. náměstek hejtmana Plzeňského kraje Petr Vanka. Letošního ročníku se zúčastnilo celkem 110 sportovců soutěžících v kategoriích starší dívky a chlapci a v kategoriích mladší dívky a chlapci reprezentující OSH Domažlice, Klatovy, Plzeň – jih, Plzeň – sever, Rokycany a Tachov. Vítězství v kategorii starší dívky si vybojovala Markéta Špachmanová SDH Tlučná OSH Plzeň – sever, v kategorii starší chlapci první místo obsadil Aleš Pruner SDH Nebílovy OSH Plzeň – jih, v kategorii mladší dívky první místo osadila Nikola Burghauserová SDH Dešenice OSH Klatovy a v kategorii mladší chlapci první místo obsadil Petr Sýkora SDH Vrčeň OSH Plzeň - jih.

Vyhodnocení Krajského kola hry Plamen, běhu na 60 metrů překážek a předávání cen neušlo velkému zájmu ze strany rodičů a sourozenců účastníků krajských soutěží.

Závěrem patří velké poděkování vedení Krajského úřadu Plzeňského kraje, městu Rokycany za poskytnutí finančních prostředků a věcných cen do soutěže. Poděkování patří také základní škole na Jižním předměstí v Rokycanech, OSH Rokycany a všem, kteří se podíleli na zabezpečení a organizaci této soutěže. Poděkování také patří také všem účastníkům zapojeným do soutěže, sborům dobrovolných hasičů, trenérům a rodičům.

Josef Černý

starosta KSH Plzeňského kraje