Mistrovství hry Plamen se konalo poslední červnový víkend od 24. do 25. června na stadionu TJ Nový Jičín z.s. Hlavním organizátorem bylo Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska ve spolupráci s Krajským sdružením hasičů Moravskoslezského kraje a okresními sdruženími. Po roce se mistrovský titul vrátil do Olomouckého kraje do Sboru dobrovolných hasičů Bludov.

V sobotu už v prvních dvou disciplínách ukázalo družstvo mladých hasičů z SDH Bludov letošní skvělou formu a obsadilo první příčku jak ve štafetě 4 x 60 m (39,15s) tak ve štafetě dvojic (46,96s). V neděli 25. června se pokračovalo štafetou CTIF, ve které rovněž zvítězil tým Bludova z Olomouckého kraje (68,78s).

Pokračovalo se požárním útokem CTIF, ve kterém ale na nejvyšší post dosáhl tým ze Středočeského kraje a velký soupeř bludovských závodníků, SDH Písková Lhota. Ten zaběhl svůj druhý pokus ve skvělém čase 38,11s a v této disciplíně zvítězil. Tímto vynikajícím pokusem potvrdil, že v této disciplíně nemá konkurenci.

Poslední disciplínou byl požární útok Plamen. V ní ale nezvítězil nikdo z favoritů, a první místo si odvezl SDH Mniší (21,31s), závodníci z pořádajícího Moravskoslezského kraje. Na konečném pořadí družstev ale výsledky požárního útoky vliv neměly, takže třetí místo v celkovém pořadí si odvezl tým z Plzeňského kraje SDH Horní Hradiště (26 bodů), na druhém místě skončil tým ze Středočeského kraje SDH Písková Lhota (15 bodů).

Mistrem republiky pro rok 2023 ve hře Plamen se stal SDH Bludov (10 bodů), který získal titul naposledy v roce 2021, pohár tedy po roce znovu putuje zpátky do Olomouckého kraje.

Mgr. Irena Špačková

tisková mluvčí SH ČMS