Druhý den Mistrovství ČR Hry Plamen (neděle 26. 6.) v Hradci Králové patřil dalším čtyřem disciplínám. Sportovní klání začalo požárním útokem CTIF, pokračovalo se štafetou CTIF, následovala štafeta dvojic a celou soutěž zakončil požární útok.

Požární útok CTIF je zaměřený na technickou zručnost, kolektivní součinnost a koordinaci celého týmu. Nejrychlejší útok převedl olomoucký SDH Bludov, který se s časem 39,25s jako jediný dostal pod hranici 40 sekund. Druhé místo obsadil SDH Písková Lhota ze Středočeského kraje s časem 40,58s jako třetí skončil SDH Lukavice z Pardubického kraje s časem 44,73s.

Ve štafetě CTIF devět závodníků postupně splnilo úkoly na svých úsecích, např. překonání žebříkové stěny, lehkoatletické překážky, přenášení hadice v nosiči nebo hasicího přístroje nebo zapojování hadic na rozdělovač a proudnici. Nejlepším týmem byl SDH Písková Lhota (67,35 s), druhý SDH Bludov s časem 67,65s s a třetí skončil SDH Žákava z Plzeňského kraje s časem 69,67s.

Ve štafetě dvojic může každé družstvo postavit dvě štafety o 4 členech + velitel. V případě dvou štafet, vykonávají disciplínu obě současně, soutěž probíhá ve dvou drahách a jako výsledný čas družstva se započítává čas lepší štafety. Každý z členů plní předem dané úkoly jako je např. rozvinutí hadice, připojení k hydrantovému nástavci apod. V této disciplíně se nejlépe vedlo SDH Mistřín z Jihomoravského kraje, který zvládl štafetu v čase 46,87s, druhé místo obsadil SDH Bludov s časem 47,53s a třetí skončil SDH Mniší z Moravskoslezského kraje s časem 50,13s.

Mistrovství ukončil všemi velmi oblíbený požární útok. I když se jednalo o poslední závod během horkého víkendu, závodníkům energie rozhodně nechyběla. Nejrychlejší útok předvedl SDH Markvartice, Kraj Vysočina (21,43s) před druhým SDH Písková Lhota (23,47s) a třetím moravskoslezským SDH Mniší (23,56s).

Letošní mistrovský titul obhajoval SDH Bludov, v celkovém hodnocení dosáhl ale na druhé místo. Třetí místo obsadil SDH Žákava, který startoval na mistrovství republiky vůbec poprvé a ze zaslouženého úspěchu měl obrovskou radost. Nejlepším týmem pro letošní rok se stal SDH Písková Lhota ze Středočeského kraje, který se znovu, po 15 letech, vrátil na příčku nejvyšší.

ODKAZ NA KOMPLETNÍ VÝSLEDKY

FOTOGALERIE