Česká rada dětí a mládeže spustí 15. ledna 2024 v 00:01 příjem žádostí o příspěvek 2000 Kč na 2. pololetí školního roku.

Rozdělovaná částka pro druhé pololetí bude nižší a doporučujeme proto požádat o příspěvek co nejdříve. Výzva bude ukončena 14. 4. 2024 nebo do vyčerpání financí.


Projekt Darujeme kroužky dětem umožní rodičům získat podporu až ve výši 2000 Kč na dítě na pololetí! Zaregistrujte své SDH a umožněte dětem a rodičům využít příspěvek právě u vás!

 

Kdo může žádat o příspěvek na volnočasové aktivity?

  • Rodiny s dětmi ve věku 3–18 let z celé ČR, které se nacházejí v tíživé finanční situaci a na dítě, na které žádají příspěvek, pobírají dávku „přídavek na dítě“, „příspěvek na péči“, „odměnu pěstouna“, nebo „příspěvek při pěstounské péči“.
  • Rodiny ukrajinských uprchlíků s dětmi ve věku 3–18 let, které pobývají v ČR na základě „Víza za účelem strpění“ či „Víza za účelem dočasné ochrany“ a jejich příjem nepřevyšuje 3,4násobek životního minima. 

 Na jaké aktivity mohu příspěvek využít?

Z příspěvku lze hradit např. členský příspěvek, účastnický poplatek za výpravu, závody, soutěže nebo soustředění, zapůjčení hudebního nástroje či sportovní pomůcky nebo dítěti za peníze koupit část vybavení (např. batoh, čelovku, tretry, dres, výtvarné pomůcky…).

Příspěvek lze využít i na úhradu prázdninové akce (letní tábor, soustředění), to však pouze v případě, že se jedná o součást dlouhodobých aktivit.

Více o podmínkách ZDE.


Videonávody – instruktážní videa pro rodiče a poskytovatele aktivit:

Video pro rodiče – jak požádat o příspěvek a jak ho následně uplatnit.

Video pro poskytovatele volnočasových aktivit – jak se zaregistrovat a založit aktivity, jak probíhá potvrzení přijetí poukazu a funguje vyúčtování.


V případě dotazů mě neváhejte kdykoliv kontaktovat.

Tereza Říhová, 702 196 880, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.