Prázdniny se nám přehouply do druhé poloviny a my s našimi mladými hasiči hodnotíme uplynulý závodní rok. Zúčastnili jsme se čtyř halových soutěží, kdy se naši starší žáci umístili nejlépe na 3. místě, čtyř závodů TFA, kde se nejvíce daří našim děvčatům, které při každých závodech obsadí ty nejlepší medailové pozice. Také jsme se účastnili branného závodu nebo soutěží v uzlování. Nově jsme se začali účastnit soutěží v požárním útoku, což je pro naše mladé hasiče velmi důležitá a oblíbená disciplína, doposud jsme se jí nemohli účastnit, protože jsme neměli jak převážet nezbytné sportovní vybavení na závody. Až v letošním roce se nám podařilo získat finance na nákup přívěsného vozíku, a to díky dotaci z Moravskoslezského kraje a také díky štědrému finančnímu daru naši těšínské Tiskárny Finidr.

Oběma výše jmenovaným moc děkujeme. Již po čtvrté ke konci prázdnin pořádáme pro veřejnost akci nazvanou Letní pěnová party, která je zároveň náborem dětí do našeho kroužku mladých hasičů, aktuálně přijímáme děti od první třídy až do 15 let. Pokud by si vaše dítě chtělo vyzkoušet hasičský sport, může být tato akce jeho prvním krokem k nám.

Budeme se na všechny těšit 19. 8. od 15 hodin.

Pro případné otázky využijte kontaktní e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo navštivte náš facebook SDH ČESKÝ TĚŠÍN – MĚSTO.

Petr Sutorý, SDH Český Těšín

Foto: Archiv SDH Český Těšín

zdroj: Těšínské listy, číslo 8, , 11. 8. 2023, strana 35.