MH-banner-Zelena-Evropa.jpg

První den se děti rozdělovaly do týmů a barvila se trička. Měli jsme šest barev: červenou, černou, oranžovou, zelenou, světle modrou a tmavě modrou. Oranžovou měl baby team ve kterém byli ti nejmenší. Letos tu máme i nové sprchy a nove vybavenou kuchyni. Přijela za námi paní zdravotnice z Červeného Kříže, která nám dala výklad o první pomoci, který jsme zakončili krátkým testem.

Co se týče her tak se hrálo Hutututu, Vorvani, Schovávaná, vlajky a samozřejmě celotáborová vybíjená, ve které vyhrál tým červených. Letošní téma tábora byly olympijské hry, které symbolizoval olympijský oheň. Byla také soutěž v hádání států, kde si každý tým vylosoval stát, který poté s vyrobenými rekvizity předváděl pomocí pantomimi a ostatní hádali název státu. Největší zábavou pro děti bylo překvapivě čištění toitoi stejně jako každý rok. Také nás navštívili hasiči s hasičským autem a městská policie, aby nám ukázali svojí výbavu a řekly ke svému povolání pár zajímavostí.

Děti si mohly například vyzkoušet střelbu ze samopalu se slepými náboji nebo různé ochranné pomůcky. Přijeli za námi i se psi z kynologického centra nám předvést pár triků a říci nám něco o různých plemenech. V době návštěvy pejsků se u nás na návštěvu zastavil Pavel Hájek vedoucí okresní rady mládeže OSH Příbram. Vedoucí připravili i sportovní odpoledne s několika soutěžemi, kde mohli děti ukázat své sportovní dovednosti a byly poté vyhodnoceni. Byl i nápad s žetony, které děti vyhrály v různých soutěžích nebo za různé výpomoci a za, které si mohli poté „koupit“ nějaké sladkosti.

Na konci tábora byla diskotéka a samozřejmě i bojovka, která byla dosti živá. Na konci dostali všichni pamětní listy a jelo se domů. Tedy až na pár dětí, kteří zůstali na druhý běh.

autor: Přeživší z prvního běhu čekající na běh druhý

Fotogalerie na : http://kmhsdhbreznice.rajce.net/