MH-banner-Prevence.jpg

Praha, 2. října 2024 - Ve dnech 24. až 27. září 2024 se v Holešovické tržnici konala akce Malý hrdina, která je zaměřená na bezpečnostní výchovu pro žáky prvního stupně základních škol. Projekt, na kterém se podílelo i Městské sdružení hasičů Praha, nabídnul dětem praktické ukázky prevence požárů, první pomoci a další důležité dovednosti pro zvládání krizových situací.

Ve dnech 24. až 27. září 2024 se v Holešovické tržnici konal další ročník didaktického týdne Malý hrdina pro žáky prvního stupně základních škol. Akce byla zaměřena na prevenci v oblasti bezpečnosti a krizových situací a zúčastnilo se jí 1000 žáků druhých a čtvrtých tříd základních škol. Vzhledem k vytíženosti HZS Praha, který se podílel na likvidaci následků povodní v České republice, se organizace ujalo Městské sdružení hasičů Praha. Akce byla součástí projektu Týden hrdinů, který navazuje na tradiční akci Den hrdinů na Výstavišti.

Program zajišťovali zkušení lektoři z dobrovolných sborů Kolovrat, Kunratic, Zbraslavi, Žižkova a ZÚBOZ, kteří dětem nabídli nejen teoretické informace, ale i praktické ukázky. Prezentace preventivně výchovných programů se soustředily především na zvyšování povědomí o požární bezpečnosti, poskytování první pomoci a dalších důležitých dovednostech. Didaktický týden nabídl dětem přístupnou a interaktivní formu vzdělávání, která jim pomůže lépe se orientovat v krizových situacích a správně na ně reagovat.

Ing. Martina Hartmanová

MSH hl. m. Prahy