MH-banner-Zelena-Evropa.jpg

Sbor dobrovolných hasičů v Bystrém je po celý rok 2024 zapojen do projektu „Sportujme a soutěžme s hasiči“, který se zaměřuje na rozvoj mladých hasičů a podporu požárního sportu. Tento projekt byl finančně podpořen z dotačního programu Královéhradeckého kraje.

Jednou z aktivit projektu bylo na počátku července i letní soustředění kolektivu mladých hasičů, které se konalo v Deštném a okolí.

Celé soustředění začalo ve slunný pátek stavěním stanů. Po chutném obědě družstvo vyrazilo za historií do Muzea Orlických hor, kde se morálně připravilo i na odpolední aktivitu v Lanovém centru. Na zdejších tratích museli mladí hasiči bojovat se svojí nejistotou a obavami. Všichni však včetně nejmladších členů svoji trať nakonec úspěšně zvládli.

Slunečná sobota byla ve znamení historie a turistiky. Mladí hasiči absolvovali program v Centru Vila Nova v Uhřínově. Program neměl s hasičskou prací nic společného a byl tak pro mladé hasiče jistě vítaným zpestřením. Desetikilometrová chůze zpět náladu trochu pokazila, ale bazén v kempu vše napravil.

V neděli se mladí hasiči probudili do deštivého rána. Nezbývalo nic jiného než co nejrychleji sbalit stany a uchýlit se k bowlingovým drahám. Vzájemným turnajem mezi závodníky a vedoucími pak příjemně strávený prázdninový víkend skončil.

Ke své hasičské práci se mladí hasiči z Bystrého vrátí opět v druhé polovině srpna, kdy pokračuje v Doudlebách a Křovicích seriál Ligy hasičské mládeže okresu Rychnov nad Kněžnou.

M.Dusílek

SDH Bystré