MH-banner-Rescue-Camp.jpg

V sobotu 13. 7. 2024 jsme se již podruhé ve spolupráci s Obcí Hrdibořice a se Spolkem Radostné Hrdibořice podíleli na přípravách a zdárném průběhu Letní slavnosti pro děti u příležitosti 770. výročí založení obce. Děti měli díky podpoře z obce atrakce zdarma a plně si užívali 3 skákací hrady, aqua zorbing, klauna s balonky, airsoftový stánek Angry Fox, bundee trampolíny či hasičské stanoviště s několika soutěžními úkoly včetně stříkaní vody na terč.

V dalších stáncích se děti mohli nechat potetovat či namalovat na obličej např. motýlka, spidermane…nebo si mohli sami vytvořit vlastní magnetku. Celkem bylo zaregistrovaných cca 150 dětí, které obdrželi zcela zdarma drobné dárky a pizzu. K večeru pak proběhla bohatá tombola. Po celé odpoledne až do půlnoci nám hrál DJ Luděk Přikryl, který si odpočinul pouze při vystoupení seniorské skupiny Druhý dech či při večerním vystoupení s ohnivou show od olomouckých Plameňáku, opět podpořenou obcí Hrdibořice, která přitáhla na 22 hod. cca 100 lidí. Podívaná to byla krásná a holky vše zvládli s úsměvem. V odpoledních hodinách byl prodej dobrot z grilu či domácího cukroví v režii Spolku Radostné Hrdibořice, večer pak převzali štafetu hasiči. Byla jedna z těch krásných horkých letních nocí, takže jsme si i my pár tanečků na parketu užili.

V neděli 14. 7. 2024 jsme hned ráno za svítání uklidili areál a začali vše připravovat na závody pro našich nahlášených cca 70 nejmenších závodníků – stánky s jídlem, s časomírou, ozvučení, upravit dráhy, upravit startovky, připravit ceny, místo pro zdravotnici,..vždyť to všichni znáte. Vše jsme stihli a v 11 hod. nám odstartovala kategorie dětí do 2 let a už se jelo…a i když sluníčko svítilo až moc, děti se mezi druhými pokusy mohli zchladit v připraveném bazénu či se občerstvit, na výběr toho bylo opravdu hodně. Jakmile nám doběhli poslední závodníci, došlo k rychlému spočítání výsledků a následnému vyhodnocení 7 kategorií, včetně 7 závodníků z řad veřejnosti, což nám udělalo velkou radost. Díky velikému množství sponzorů a dotaci z Olomouckého kraje jsme mohli letos všechny děti opět ohodnotit medailemi, magnetkou, diplomem, na stupních vítězů obdrželi všichni krásné pohárky a tašky plné sladkostí a dárečků. Největší odměnou jsou ale pro nás rozzářené dětské oči plné nadšení a radosti, se kterým děti běhaly včetně jejich zapálených vedoucích nejen z našeho okresu Prostějov.

A i když jsme obec pouze o počtu cca 220 obyvatel, máme spousty kamarádů a přátel, kteří nám rádi pomohou a podporují nás celý rok. Domů jsme odjížděli cca kolek 19 hod, až byla louka zase prázdná tak, že by nikdo nepoznal, že tu nějaká víkendová akce vůbec byla. A aby jste mi to věřili, podívejte se níže na odkazy:

https://www.rajce.idnes.cz/sdhhrdiborice/album/20240713-hrdiborice-detsky-den

https://www.rajce.idnes.cz/sdhhrdiborice/album/20240714-o-hrdiboricky-plaminek

FB SDH Hrdibořice

Přeji Vám všem krásné léto a snad se zase brzo potkáme na dalších závodech.

Macek

Mgr. Marcela Vystrčilová

Za SDH Hrdibořice