Třetí ročník soutěže se uskutečnil v sobotu 24. února 2024 v prostorách sportovní haly a tříd rokytnické základní školy. Na zahajovacím nástupu se sešlo celkem 161 mladých hasičů, tj. 80 závodních dvojic (+ jedna poloviční dvojice), ze 16 sborů a s nimi vedoucí, fanoušci a 43členný pořadatelský tým včetně rozhodčích.
 
Závodní dvojice byly rozděleny do 5 kategorií: přípravka, mladší dívky, mladší chlapci, starší dívky a starší chlapci. Celkem jsme si pro závodníky připravili 8 disciplín vycházejících ze směrnice hry Plamen a pravidel ZHVB, avšak s rokytnickou úpravou z důvodu velikosti haly, nemožnosti použití všech hasičských překážek a závodního materiálu v hale a také, aby daná disciplína mohla být splněna ve dvojici. Mladí hasiči soutěžili v disciplínách útok CTIF, štafeta 4x60, štafeta dvojic, požární útok, uzlování a neběhavé disciplíny, kde určovaly technické prostředky, topografické značky a přírodniny – stopy, stromy a rostliny. Všechny disciplíny byly připraveny ve dvou drahách, abychom zvládli nápor maximálního počtu závodníků, avšak z důvodu nemoci a úrazů dorazilo méně dvojic mladých hasičů, než bylo původně nahlášeno, ale i přesto bylo závodníků více než dost a škola praskala téměř ve švech.
 
Celé soutěžní dopoledne se neslo bez problémů v příjemné sportovní a přátelské atmosféře. Po odběhnutí posledního pokusu, následném sečtení výsledků a nadepsání diplomů se uskutečnilo vyhlášení. Pro závodící dvojice byly připraveny ceny, diplomy, medaile a placka s logem Rokytnické haly, kterou obdrželi i rozhodčí. Na pomyslné stupně vítězů si stoupli závodníci ze sborů Solnice, Lukavice, Líšnice, Třebešov, Černíkovice, Olešnice v Orlických horách a celkem pro 3 sady medailí si přišli domácí závodníci z Rokytnice.
 
Soutěž byla realizována za finanční podpory Královéhradeckého kraje, Města Rokytnice v Orlických horách a SDH Rokytnice v Orlických horách.
 
Jakub Zimmer
vedoucí mládeže SDH Rokytnice v Orl. h.