Hasiči ve Slavětíně v pátek 5.7.2024 uspořádali, jako už tradičně první červencový víkend, Memoriál Stanislava Kučery.

Ráno od 9.00 hod. se na start postavilo 84 závodníků v disciplíně TFA junior. Mladí hasiči si v osmi kategoriích vyzkoušeli, kolik síly jim zbylo  po školním roce. Na čas roztahovali hadice, balili hadice, bouchali kladivem do hamerboxu, přemísťovali figurínu, přenášeli kanystry, zdolávali překážky jako je příčné břevno 70 cm  vysoké, prkno bez šlápnutí na zem, tahali kanystry, zapojovali proudnici na monitor, zdolávali překážkovou dráhu z pneumatik, dále pneumatiku překulovali  a jako poslední zdolávali houpačku.

Tyto překážky byly rozmístěny na dráze dlouhé 200 metrů. Nejlépe se vyrovnal s těmito úkoly v kategorii ,,3-5 let chlapci“ Gipfl Matyáš ze Štrbic, druhý byl Hajm Jakub z Touchovic a na třetím místě se umístnil Kratochvíl Tobiáš ze Slavětína. Umístění dívek v této věkové kategorii: první Bradáčová Aneta, druhá Vacková Laura, obě z Obory a třetí Lehká Leontýna z Nepomyšle. V kategorii 6-8 let bylo umístění následující: chlapci, první Dresler Vojtěch ze Stradonic, druhý Šikl Tomáš z Lenešic a na třetím místě se umístil Kratochvíl Dominik ze Slavětína. Z dívek byla první  Jirásková Karolína a druhá Jirásková Magdaléna obě ze Stradonic a na třetím místě Ježková Emma z Obory. Kategorie 9-11 let měla tyto vítěze: chlapci, první Vostrý Daniel z Obory, druhý Grund Josef ze Stradonic a třetí Hájek Robin ze Slavětína. Děvčata: první Strunz Sophie z Nepomyšle, druhá Koštiálová Magdaléna z Obory a třetí Vránová Eliška z Hřivic.  V poslední kategorii 12-15 let si ceny odnesli : chlapci první Kabát Martin ze Slavětína, druhý Kosma Pavel ze Stradonic a třetí Mindl Vojtěch také ze Slavětína. Dívky první Kopecká Kateřina z Domoušic, druhá Pöschlová Nela z Obory a třetí Strunzová Denisa z Nepomyšle.

Všechny děti, které závodily si odnesly drobné dárky a doufáme i krásné zážitky.

Odpoledne od 15.00 hod. se sešla mužstva Krušnohorské ligy, aby změřila síly v dalším kole seriálu této soutěže. V kategorii mužů bylo 9 družstev, vítězem se stalo družstvo z Chrášťan, druzí byli Slavětínští borci a třetí místo obsadilo družstvo Předonína. V kategorii žen bylo 7 družstev a umístění bylo následující: první Černčice, na druhém místě se umístnilo družstvo z Touchovic a na třetím družstvo z Dřemčic.

Celý den se nesl nejen ve sportovním, ale i v přátelském duchu a odpoledne jsme se všichni rozešli unaveni, ale spokojeni do svých domovů. Děkuji touto cestou za spolupráci OSH Louny, Městysu Slavětín, fotbalistům Slavětína,  Elektrárně Počerady za finanční dar a samozřejmě nejen všem pořadatelům z řad Slavětínských a Oborských hasičů, ale i ostatním rozhodčím a technickým pomocníkům z ostatních sborů. Je radost vidět, jak hasiči umí spolupracovat.

Přeji Vám všem krásné prázdniny a dovolené a už dnes se těším na další shledání.

Suchý Pavel