V sobotu 15. a 16. června 2024 proběhlo na stadionu Pod Hůrkou v Klatovech krajské kolo dorostu a požárního sportu Krajského sdružení hasičů Plzeňského kraje. Slavnostního zahájení se zúčastnil I. náměstek hejtmana Plzeňského kraje Petr Vanka a starosta města Klatovy Mgr. Rudolf Salvetr. Letošního ročníku se zúčastnilo celkem tři družstva dorostenců a tři družstva dorostenek. Dále se soutěže dorostu zúčastnilo v přeboru jednotlivců 31 dorostenek a 27 dorostenců. Vítězství v kategorii dorostenek si vybojoval kolektiv ze Želčan a v kategorii dorostenců kolektiv z Dobřan oba z OSH Plzeň – jih. Družstva soutěžila ve štafetě 4 x 100 metrů, běhu na 100 metrů překážek a požárním útoku.

V přeboru jednotlivců dorostenci si vítězství v jednotlivých kategoriích vybojoval Pirner Jakub SDH Manětín OSH Plzeň – sever, Voříšek Tadeáš SDH Letkov sport OSH Plzeň – jih a Badawy Omar Mohamed SDH Stříbro OSH Tachov. V kategorii dorostenek pak Umnerová Anna SDH Dobřany OSH Plzeň – jih, Šmídlová Viktorie SDH Horní Hradiště OSH Plzeň – sever a Kadlecová Bára SDH Planá OSH Tachov. M ČR dorostu se uskuteční v termínu 29. – 30.června a 1.července v Písku.

V neděli 16. června 2024 se uskutečnilo na stadionu Pod Hůrkou v Klatovech krajské kolo v požárním sportu Krajského sdružení hasičů Plzeňského kraje. Letošního ročníku se zúčastnilo celkem pět družstev mužů a čtyři družstva žen. Vítězství v kategorii muži si vybojoval SDH ze Želčan a v kategorii ženy SDH z Chválenic oba z OSH Plzeň – jih. Družstva soutěžila ve štafetě 4 x 100 metrů, běhu na 100 metrů překážek a požárním útoku.

MČR v požárním sportu proběhne v termínu 23. – 25. srpna v Olomouci.

Závěrem patří velké poděkování vedení Krajského úřadu Plzeňského kraje, za poskytnutí finančních prostředků a věcných cen do soutěže. Poděkování patří také OSH Klatovy, technické četě a obsluze stánku s občerstvením SDH Štěpánovice a všem, kteří se podíleli na zabezpečení a organizaci této soutěže. Poděkování také patří také všem účastníkům zapojeným do soutěže, Sborům dobrovolných hasičů, trenérům a rodičům.

Josef Černý