O víkendu 24.–25. 9. 2022 se konala závěrečná aktivita společného projektu Mezinárodní sportovní a hasičská soutěž CTIF jako forma stmelení polských a českých mládežnických hasičských družstev.

Na výcvikový tábor a hasičskou soutěž pro polská a česká mládežnická hasičská družstva se do Pensjonatu Marcus do polské Przesieki sjelo 5 polských a 3 česká družstva, pro které partneři projektu Powiat Karkonoski a Krajské sdružení SH ČMS Libereckého kraje připravili velmi náročný, ale zajímavý program.

Součástí programu byla nejprve návštěva edukativního centra v  Jeleniej Górze a prohlídka hasičské stanice, kde je toto centrum umístěno. Následně se všechna družstva přemístila do Przesieki, kde absolvovala tréninky a další společenský program, jako například výlet na nádherné místní vodopády.

V neděli pak přišel zlatý hřeb víkendu – mezinárodní dětská hasičská soutěž. Soutěžilo se v klasických disciplínách CTIF, tedy v požárním útoku a štafetě. Zajímavé souboje nakonec ovládlo družstvo SDH Roprachtice, které si tak odvezlo cenné vítězství. Na druhém místě skončilo družstvo MDP Podgórzyn,  třetí místo obsadilo družstvo MDP Czernica.

Další umístění:

4. místo SDH Stráž pod Ralskem

5. místo SDH Višňová

6. místo MDP Szklarska Poręba

7. místo MDP Karpacz

8. místo MDP Lomnica